Dutch Altalntic Four

Mooie ontmoeting

Zoals vele dingen begint het met een goed idee en voor je het weet zit je met z’n vieren in de auto, vrolijk te kletsen op weg naar Haarlem om de heren van de Dutch Atlantic Four te ontmoeten.

In Haarlem was een ontmoetingsplek geregeld voor alle potentiële TWAC roeiers en de heren die hem dit jaar geroeid en gewonnen hebben. Ook was Mark Slats aanwezig, die het wereldrecord solo-en no-stop-oceaanroeien op zijn naam heeft geschreven. En ook present: een oceaanbotenbouwer.

We zaten dus tegenover nogal wat ‘zwaargewichten’. Eenmaal aan het praten, bleek dit reuze mee te vallen en waren het gewoon prachtige mannen die een droom hadden en er voor gingen.

Van alles passeerde de revue; doorzetten als het tegenzit (begint al in de sponsorperiode). Op vanalles voorbereid zijn en waarvan je hoopt dat het niet gebeurt. Teveel eten mee hebben, maar te weinig van juist hetgeen je wilt eten. Doorlopend nat zijn, van het zweet, het zeewater of de regen. Handen en bibs kapot. In slaap vallen tijdens het roeien en niet kunnen slapen als je mag. Pfff, de juiste batterijen en zonnecellen (schijnt nogal te verschillen) en zo nog wat dingen.

Dat wisten we al een klein beetje, maar het wordt wel erg realistisch als je de mannen erover hoort praten. Ter plekke voelde ik mij een beetje schizo worden. Iets wilde NU in de boot stappen en iets wilde naar huis en la la la la zingen. Schijnt erbij te horen.

Na de rondvraag nog een borreltje aan de bar waar er volop verder gevraagd, geantwoord en gesproken werd.

Terug in de auto was het rustig, een ieder vol met informatie en indrukken.

(Foto credits: Ben Duffy)